Prije godinu dana kardinal Bozanić najavio je početak prikupljanja dokaza potrebnih za proces Kuharićeve beatifikacije, a biskup Gorski ovom prigodom zahvalio je svima koji su dostavili svoja svjedočanstva i potaknuo sve koji imaju pisani tekst, fotografiju ili vlastito svjedočanstvo o ljubavi i vjeri blagopokojnog kardinala da te dragocjene dokaze dostave na Nadbiskupski duhovni stol

Misu o 11. obljetnici smrti zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića (1919.-2002.), pastira koji je ostavio duboki trag u srcima vjernika, u ponedjeljak, 11. ožujka u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.
Podsjećajući da je prije godinu dana zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić najavio početak prikupljanja dokaza potrebnih za proces Kuharićeve beatifikacije, biskup Gorski zahvalio je svima koji su dostavili svoja svjedočanstva i potaknuo sve koji imaju pisani tekst, fotografiju ili vlastito svjedočanstvo o ljubavi i vjeri blagopokojnog kardinala da te dragocjene dokaze dostave na Nadbiskupski duhovni stol. Upućujući molitvu Gospodinu da kardinala Kuharića uvrsti u red blaženika Crkve u Hrvata, vjernici su molili i za kardinale okupljene u Rimu koji sutra ulaze u konklave za izbor novog poglavara Katoličke crkve.
Na misi su koncelebrirali zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, postulator Kuharićeve kauze mons. dr. Juraj Batelja, dugogodišnji kardinalov tajnik generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Ivan Godina i šezdesetak svećenika.
(IKA)