Novoizabrani predsjednik MH za ruhrsko područje Josip Marković pozdravio je goste, a pozdravu se priključio i Zvonko Plećaš, generalni konzul u Düsseldorfu. Uz generalnog konzula Plećaša proslavi je prisustvovao i konzul Kristijan Tušek

U subotu, 25. siječnja, u prostorijama Antonius Kirche u Hagenu, Matica hrvatska za ruhrsko područje upriličila je proslavu 22. obljetnice priznanja Republike Hrvatske.
Novoizabrani predsjednik MH Josip Marković pozdravio je goste, a pozdravu se priključio i Zvonko Plećaš, generalni konzul u Düsseldorfu. Uz generalnog konzula Plećaša proslavi je prisustvovao i konzul Kristijan Tušek.
Prilozi o Krleži, glazba grupe „Bisernica“ iz Wupertala, folklorna glazba i izložba slikara Ivan Varge iz Esena bili su ponuđeni gostima kojih je bilo preko dvije stotine.
Slobodna umjetnica Ankica Karačić vodila je likovnu radionicu s djecom. Djeca su slikala za natječaj ISERLOHN-ZADAR 2014 na temu „Slikam te pjesmo“.
Uz brojne druge kulinarske slastice, slikarski par iz Iserlohna , Ankica i Ante Karačić, dokazali su se i u konceptualnoj umjetnosti. Na opće zadovoljstvo svih prisutnih uspješno su instalirali Iločki čobanac (gulaš), a instalaciju ukrasili neodoljivim Iločkim tramincem.
(Hrvatski glas Berlin)