Hrvatski humanitarni forum Švicarske (HHF) osnovan je na današnji dan prije 23 godine, a danas pomaže socijalno ugroženoj djeci i obiteljima Hrvatske i djelomično Bosne i Hercegovine projektom kumstava

Hrvatski humanitarni forum Švicarske (HHF) osnovan je na današnji dan prije 23 godine, 19. rujna 1991. Povodom obljetnice podsjetit ćemo na djelovanje HHF-a za vrijeme ratnih i poratnih godina na dobrobit ratom i posljedicama rata pogođenog stanovništva Hrvatske i djelomično Bosne i Hercegovine.
Za vrijeme najintenzivnijeg rada iz HHF-ovog skladišta kamionima i velikim šleperima slana je humanitarna pomoć, utovari su bili i dvaput tjedno, ponekad i dva šlepera istog dana, što je rezultiralo s ukupno 336 transporta, a na utovarima i na pripremi utovara sudjelovalo je i po pedesetak pomagača.
Danas Hrvatski humanitarni forum Švicarske pomaže socijalno ugroženoj djeci i obiteljima Hrvatske i djelomično Bosne i Hercegovine projektom kumstava, kojih se, od svojevremenih stotinjak, do današnjeg dana ipak održalo još četrdesetak.
Tako dugo dok kume i kumovi, Švicarci i švicarski Hrvati, održe i zadnja kumstva, Hrvatski humanitarni forum vidi svrhu svoga postojanja i neće prestati svojim humanitarnim radom.

Opširnije www.croatia.ch