Uz Gabrielu Španić prestižno priznanje dobile Marijana Dokoza i Neda Caktaš

Mreža hrvatskih žena / The Croatian Women’s Network objavila je 26 dobitnica prestižnih nagrada “Utjecajne hrvatske žene”/ Croatian Women of Influence Award i “Buduće liderice”/ Future Leaders Award, koje će biti dodijeljene 8. ožujka, 2017. na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu.

“Umrežavanje, priznanje i podizanje svijesti o utjecajnim hrvatskim ženama diljem svijeta pozitivno je utjecalo na nagrađene žene i opću svijest društva o njihovim postignućima. Cilj nam je ukazati na važan doprinos hrvatskih žena u svim aspektima društva’’, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrade ’’Utjecajne hrvatske žene’’.

Između 75 nominiranih žena istaknule su se one iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Kanade, Meksika, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Švicarske.

Nagrada “Utjecajne hrvatske žene” prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskoga podrijetla, a bit će dodijeljene dvadeset dvjema istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Nagrada “Buduće liderice”/”Future leaders” bit će dodijeljena trima poduzetnim mladim ženama ispod dvadeset godina koje su pokazale izuzetan talent već u ranoj dobi. “Želja nam je poduprijeti mlade djevojke i nagrađenima omogućiti suradnju s iskusnom mentoricom Mreže u razvoju njihovih budućih projekata”, rekla je Spivak.

Prvi put počasnu nagradu “Friends of Croatia” uručuje se dr. Esther Gitman zbog njenih zasluga u širenju istine o životu i radu blaženog kardinala Alojzija Viktor Stepinca.

Među dobitnicama su i dvije žene iz Njemačke, urednica mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu Fenix Magazin, novinarka i književnica, Marijana Dokoza, te dr. Neda Caktaš, liječnica, novinarka, predsjednica Hrvatske kuće München, dopredsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke i dopredsjednica Matice Hrvatske München.

Marijana Dokoza nagradu “Utjecajne hrvatske žene’” je dobila u kategoriji Vodstvo i Inovacije, Neda Caktaš u kategoriji Leadership i inovacije.

Tko su još dobitnice ove nagrade, možete pogledati u galeriji.

Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal! na svečanoj večeri, 8. ožujka, 2017. godine u Zagrebu, u povodu Međunarodnog dana žena.

Prva priznanja “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” uručena su u ožujku 2016. godine ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica iz Australije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mreža hrvatskih žena je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena i nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje i povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.
(Fenix-magazin/IM)