Održan je okrugli stol o Dragutinu Tadijanoviću i njegovoj popudbini, a obilježavanje obljetnice pjesnikove smrti prati izložba Pjesme u boji. Po pet tisuća kuna iz Tadijanovićeve zaklade pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti ove su godine dobile studentice iz Otočca – Maja Brajković i Petra Uremović

Dodjelom novčanih potpora najboljim studentima hrvatskoga jezika i književnosti u Slavonskome Brodu završeno je dvodnevno obilježavanje 107. obljetnice rođenja Dragutina Tadijanovića.
Sjećanje na Tadijanovića, rođenoga 4. studenoga 1905. U Rastušju, peti su put organizirali brodski ogranak Matice hrvatske i galerija umjetnina u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića, gdje je smještena njegova ostavština.
Po pet tisuća kuna iz Tadijanovićeve zaklade pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti ove su godine dobile studentice iz Otočca – Maja Brajković i Petra Uremović. Osim studenata iz Ličko-senjske županije, potpore se dodjeljuju i studentima iz Brodsko-posavske županije, no ove se godine nitko nije javio na natječaj.
U sklopu Sjećanja na Tadijanovića 5. studenoga je održan okrugli stol o Dragutinu Tadijanoviću i njegovoj popudbini. Moderator skupa Vinko Brešić rekao je kako je želio propitati koliko je živo djelo Dragutina Tadijanovića, što se dogodilo u posljednjih pet godina i kojim smjerom treba ići u osmišljavanju njegovih budućih obljetnica.
Da Tadijanovića treba sačuvati u pamćenju najmlađih naraštaja misli i predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač: Uvijek iznova treba čitati Tadijine pjesme i vidjeti što i kako ih novi duh vremena, nove okolnosti razumijevaju i prihvaćaju. Književnik Goran Rem smatra da je Tadijanović jedna velika repetitivna čitanka koju treba stalno otvarati i nadopisivati onim što smo od njega naučili.
Obilježavanje 107. obljetnice pjesnikova rođenja prati izložba Pjesme u boji (Tadijine pjesme kao slike) – izbor iz ostavštine postavljena u njegovu spomen-domu. Riječ je o dvadesetak likovnih predložaka devetorice umjetnika koji su kistom dočarali doživljaj Tadijinih stihova.(HRT)
Tadijanovića su se sjetili i Brođani u Berlinu www.hrvatskiglas-berlin.com