Koncertom pijanistice Ane-Marije Markovine u dvorani Belgijske kuće Colonia Croatica obilježila je 25. godišnjicu djelovanja. U sklopu proslave, održala se i literarna večer s Jagodom Marinić u Literatur Hausu

Svečanim koncertom renomirane pijanistice Ane – Marije Markovine, 28. listopada u dvorani Belgische Hausa, Colonia Croatica obilježila je 25. godišnjicu djelovanja. U sklopu proslave, 30. listopada, održala se literarna večer s Jagodom Marinić u Literatur Hausu, partnerskoj udruzi Colonije Croatice.
U Belgijskoj kući, koja se nalazi u okviru GK Kraljevine Belgije, gk Nicolaas Roger Rita srdačno je pozdravio sve nazočne: bivšeg veleposlanika SR Njemačke u Hrvatskoj Jürgena Staksa, Zvonka Plećaša, gk Republike Hrvatske Dusseldorf, slavljenike i sve goste.
Predsjednica Colonije Croatice Sanje Pavičić Hirschfeld zahvalila je pokrovitelju slavlja -Generalnom konzulatu RH Dusseldorf, Generalnom konzulatu Kraljevine Belgije Köln za gostoprimstvo, partnerskoj udruzi Literaturhausu Köln, brojnim sponzorima i svima koji podupiru ovo hrvatsko društvo.
Kratko predstavivši rad Colonije Croatice, od 1989. kada su ga hrvatski intelektualci i hrvatski skladatelj i pedagog Silvije Foretić pokrenuli, predsjednica je nabrojala dosadašnje predsjednike: Silvija Foretića, Jasnu Müller Staničić, novinara i publicista Gojka Borića i novinarku dr. Ivu Bergholz.
Predsjednica Sanja Pavičić Hirschfeld posebno je zahvalila pijanistici Ani- Mariji Markovini koja je odlučila kao svoj osobni dar Coloniji Croatici održati ovaj izuzetan koncert.
(Fenix magazin)