Nastupili učenici Hrvatske dopunske nastave koji su izveli tri igrokaza i dvije recitacije posvećene sv. Nikoli, potom dječja folklorna skupina „Sunce“i dječji zbor zajednice „Slavuji“

Proslavu blagdana sv. Nikole, biskupa organizirala je u subotu, 25. listopada Hrvatska katolička zajednica sv. Petra i Pavla iz Ludwigsburga. Sve je u punoj dvorani „Mehrzwerkhalle” u Ludwigsburg-Oßweilu pozdravio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Ludwigsburg i Korntal fra Ante Maleš, član Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, koji je izrazio radost tako velikim brojem okupljenih, među kojima je bio veliki broj djece. Nakon molitve, domovina je pozdravljena himnom, a na pozornici su bili istaknuti njemački, hrvatski i barjak Hrvatske katoličke zajednice Ludwigsburg. Uime GK RH iz Stuttgarta sudjelovala je konzulica Lada Pleše s obitelji. Izveden je prigodni program. Najprije su nastupili učenici Hrvatske dopunske nastave pod vodstvom njihove učiteljice Danijele Zubak, koja djeluje u Ludwigsburgu i Korntalu. Inače, Hrvatska škola u Ludwigsburgu djeluje u sklopu Hrvatske nastave u Baden-Württembergu – Koordinacija Stuttgart. Učenici su izveli tri igrokaza i dvije recitacije posvećene sv. Nikoli. Nakon njih nastupila je dječja folklorna skupina te zajednice „Hrvatsko sunce” pod vodstvom Anite Bilandžije i Jakoba Petričevića. Na kraju je nastupio i dječji zbor zajednice „Slavuji”, koji broji više od stotinu djece, a vodi ga Monika Peter. Na orguljama ih je pratila njezina kći Mathilda, a na gitarama Franjo Morgan i Ivan Maljevac.
Sv. Nikola je djecu potaknuo neka i nadalje ostanu dobra, te im je podijelio prigodne darove. U zabavnom programu nastupilo je TS „Barabe” iz Velike Gorice.
(IKA)