U filmu glume Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan

Nakon domaće kino distribucije, komedija ‘Život je truba’ u režiji Antonija Nuića kreće na putovanje po međunarodnim festivalima. Film će, naime, tijekom ožujka biti prikazan na čak četiri filmska festivala.
Ova festivalska turneja započet će 2. ožujka u službenom natjecateljskom programu srpskog filma 44. izdanja beogradskog Međunarodnog filmskog festivala FEST, jedne od najznačajnijih regionalnih filmskih manifestacija, gdje će film biti predstavljen kao jedan od naslova u kojima je Srbija sudjelovala kao manjinski koproducent. Uslijedit će prikazivanje na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji (u sklopu natjecateljskog programa Balkan Competition) te u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Aubagneu. U travnju će ‘Život je truba’ gostovati i na jednom od najvažnijih festivala posvećenih kinematografiji Srednje i Istočne Europe – na filmskom festivalu GoEast u Wiesbadenu, gdje će film biti dio programa Highlights.
Ovaj feel-good film koji pršti humorom i optimizmom snimljen je u produkciji Propeler Filma kao hrvatsko-slovensko-srpsko-britanska koprodukcija. Svjetsku premijeru film je imao protekle jeseni na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, jednom od petnaest A festivala u svijetu. Od početka prosinca ‘Trubu’ je u domaćim kinima mogla pogledati i hrvatska publika, a distribuciju je pratio i projekt ‘Truba na putu’, organiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom, koji je ekipu ‘Trube’ predvođenu redateljem i glumačkim ansamblom odveo na putovanja u nekoliko hrvatskih gradova. U filmu glume Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan.
Na beogradskom FEST-u, u programu Fokus Europa, bit će prikazan još jedan film iz produkcije zagrebačkog Propeler Filma: omnibus Zagrebačke priče vol. 3, sastavljen od šest kratkometražnih filmova koje režijski potpisuju Ivan Salaj, Petar Orešković, Matija Vukšić, Vlatka Vorkapić, Danilo Šerbedžija te Radislav Jovanov Gonzo.
(Culturenet.hr)