U najzapadnijem se gradu Sjeverne Rajne i Vestfalije na njoj okupilo oko petstotinjak posjetitelja iz Aachena, ali i iz obližnje Belgije i Nizozemske

U organizaciji Hrvatske katoličke misije Aachen, koju vodi fra Pavo Filipović, 9. prosinca je održana proslava Nikolinja. U najzapadnijem se gradu Sjeverne Rajne i Vestfalije na njoj okupilo oko petstotinjak posjetitelja iz Aachena, ali i iz obližnje Belgije i Nizozemske.
Na početku večeri fra Pavo je pozdravio sve okupljene molitvom, a posebno Hrvate iz susjednih zemalja.
Djeca iz misije program su obogatila izvrsnim recitacija, a u nastavku je uslijedila pjesma s kojom su najmlađi članovi prizvali svetog Nikolu. Pojavio se s golemom vrećom punom darova koje im je podijelio.
U zabavnom dijelu programa su nastupili “Posavski kumovi” Marinko Blažević i Mato Topić saizvornim pjesmama uz pratnju Ante Marića na violini i Marka Janjiša na šargiji. Nastupila jepotom i folklorna grupa “Vrhbosna”. Gost večeri bio je Bruno Baković.
Svi gosti mogli su uživati u domaćim jelima i pićima, a najveseliji su bili pobjednici bogate tombole koju su pripremili vrijedni članovi misijskog vijeća.