Natječaj se raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art Internationalu sklopu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga. Natječaj se raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, a radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se održava u sklopu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu.
Riječ je o natječaju i izložbi na kojima se predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera te tiskarskoga umijeća.
Odabrane knjige nakon Sajma u Frankfurtu postaju dio fonda German Bookand Type Museum, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

Uvjeti i način prijave