Hrvatsko-novozelandski FA „Kralj Tomislav“, „Klape Samoana“ i maorske Kapa haka grupe „Te Roopu Tarara o Aoteraroa“, u sklopu hrvatske turneje, u 18 dana srpnja će gostovati u 12 gradova 

Hrvatsko-novozelandski Folklorni ansambl „Kralj Tomislav“ sa svojim prijateljima glazbenicima Maorima i Samoancima iz „Klape Samoana“ i maorske Kapa haka grupe „Te Roopu Tarara o Aoteraroa“, u sklopu hrvatske turneje „Ujedinjeni u hrvatskoj pjesmi“, od 1.-18. srpnja gostovat će u 12 gradova.
Pedeset umjetnika će nastupiti u Zagrebu, Velikoj Gorici, Metkoviću, Vrgorcu, Zagvozdu, Podgori, Pločama, Korčuli, Blatu, Dubrovniku, Pupnatu, Omišu gdje će hrvatskoj javnosti predstaviti dio kulturne razglednice Novog Zelanda koju je ujedinila hrvatska pjesma.
Folklorni ansambl „Kralj Tomislav“ već 22 godine djeluje pri Hrvatskom kulturnom društvu Auckland. Sve to vrijeme njeguje, čuva i promiče hrvatsku kulturnu baštinu te je najveći i najuspješniji promicatelj tradicijske kulture Hrvata na Novom Zelandu. U ansamblu djeluje tamburaški orkestar, pjevački zbor, ženska vokalna skupina te tri folklorne skupine. Ansambl okuplja gotovo stotinu članova. U posljednje četiri godine održao je više od 120 koncerata u Novom Zelandu, Australiji i Hrvatskoj.
FA Kralj Tomislav, osim samostalnih programa i koncerata, njeguje i suradnju sa domicilnim Maorima kao i Samoancima gdje se ispreplitanjem tradicija različitih useljenika i starosjedioca dobiva iznimno zanimljiv kulturni izričaj koji slavi bogatstvo svake od njih pojedinačno, ali i njihovu komplementarnost i zajedništvo. U ansamblu, također, pjevaju i plešu Maori, Samoanci, Nizozemci i Englezi , koji zajedno s Hrvatima slave hrvatsku kulturu kao dio svjetske kulturne baštine. Na taj jedinstveni način, Hrvati na Novom Zelandu daju svoj obol u izgradnji multikulturalnog društva i razvitku međusobnog poštivanja i tolerancije.
Veliku hrvatsku turneju pratiti će dvije novozelandske filmske produkcije koje će snimiti tri dokumentarna filma o Hrvatskoj, Klapi Samoana te 150-godišnjem prijateljstvu Maora i Hrvata. Hrvatska turneja „Ujedinjeni u hrvatskoj pjesmi“ održava se pod pokroviteljstvom i uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. (Državni ured za Hrvate izvan RH)