Iz katoličke škole iz Novog Zelanda dolazi Orkestar dječaka St. Peter’s Collegea , dvadesetak učenika s profesorima, koji će biti smješteni u obiteljima klasičara. S njima na putovanju je i njihov profesor, podrijetlom iz ovih krajeva, Antun Poljanich

U dvodnevni posjet Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Dubrovniku u ponedjeljak, 13. travnja i utorak, 14. travnja dolazi četrdesetak učenika iz dviju katoličkih škola: jedne iz Auklanda u Novom Zelandu i druge iz Zagreba.
Iz katoličke škole iz Novog Zelanda dolazi Orkestar dječaka St. Peter’s Collegea , dvadesetak učenika s profesorima, koji će biti smješteni u obiteljima klasičara. S njima na putovanju je i njihov profesor, podrijetlom iz ovih krajeva, Antun Poljanich.
S učenicima iz Australije je i skupina od dvadesetak učenica članica zbora poznate Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica iz Zagreba, koja ove godine proslavlja svoju 20. obljetnicu postojanja u novijoj povijesti.
Prvoga dana posjeta svi će se okupiti u dvorani u klasičnoj gimnaziji gdje će im domaćini izvesti predstavu o Ruđeru Boškoviću na engleskom jeziku. Istoga dana u podne učenici iz Novog Zelanda i Zagreba zapjevat će Dubrovčanima ispred crkve Sv. Vlaha. Navečer u 18. 00 sati će pjevati na misi kod isusovaca, a nakon mise u 18.30 će održati zajednički koncert, javljaju iz Dubrovačke biskupije.
(dubrovacki.hr)