Dr. Davor Vidiš je šesti po redu veleposlanik RH u Bukureštu od osamostaljena zemlje i uspostave diplomatskih odnosa s Rumunjskom 1992 godine. U studenome, u samo dva dana, posjetio je obje općine i svih sedam hrvatskih sela, obilazeći institucije, škole, zgrade općine, župe i razgovarajući s mještanima

Nedavni posjet dr. Davora Vidiša karaševskoj zajednici još je jedna potvrda interesa matične zemlje i Hrvatskog veleposlanstva u Bukureštu za hrvatsku manjinu u Rumunjskoj. Karaševci se rado sjećaju posjeta kardinala Božanića, predsjednika Sabora Josipa Leke, predsjednika Josipovića, premijera Sanadera ili predsjednika Mesića.
Dr. Davor Vidiš je šesti po redu veleposlanik RH u Bukureštu od osamostaljena zemlje i uspostave diplomatskih odnosa s Rumunjskom 1992 godine. Prvi veleposlanik u Bukureštu bio je Nikola Debelić, uslijedio je Niko Bezmalinović, zatim Željko Kuprešak, iza njega Ivica Maštruko (pri kraju isteka četverogodišnjeg mandata napustio je na osobni zahtjev dužnost) te Andrea Gustović-Ercegovac.
Veleposlanik Vidiš je u studenome, u samo dva dana, posjetio obje općine i svih sedam hrvatskih sela, obilazeći institucije, škole, zgrade općine, župe i razgovarajući s mještanim. U Zajedništvu Hrvata mu je dobrodošlicu poželio prof. Milja Radan, predsjednik krovne organizacije Hrvata u Rumunjskoj.
(www.zhr-ucr.ro)

Tekst: Ivan Dobra