Predsjednik Vlade u novogodišnjoj čestitci poželio je svim građanima Hrvatske svako dobro i sve najbolje u novoj 2014. godini te dodao kako očekuje da će u njoj napokon biti vidljivi pomaci u teškom procesu oporavka

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u novogodišnjoj čestitci poželio je svim građanima Hrvatske svako dobro i sve najbolje u novoj 2014. godini te dodao kako očekuje da će u njoj napokon biti vidljivi pomaci u teškom procesu oporavka.
Nastavit ćemo sa svojim programom, sigurni da radimo dobro i na korist svih građana, najavio je premijer Milanović. Podsjetio je da je iza nas teška godina, godina odricanja i suočavanja s realnošću. Vlada je odabrala put oporavka koji će, uvjeren sam, našoj domovini osigurati bolju, uređenu budućnost i prosperitet. Nakon godina nemara i neodgovornosti, on ne može biti ni brz ni lagan, zasigurno ne može biti ni bezbolan. Hrvatski su nas građani i birali zato da zatečene probleme rješavamo, a ne da ih guramo pod tepih misleći samo na kupovanje sljedećeg mandata, istaknuo je Milanović.
Naglasio je da danas hrvatska vlada ima snage za provođenje nužnih reformi i transformiranje sustava koji je godinama bio spor, neefikasan, ponekad i kvaran, a svakako financijski neodrživ. Pri tome štitimo i uvijek ćemo štititi najugroženije skupine u društvu kojima je pomoć najpotrebnija, poručio je premijer.
Naša je zemlja bogata ljepotom i raznolikošću, a hrvatski su građani pošteni i radišni ljudi koji zaslužuju bolju svakodnevnicu i viši standard. Nažalost godinama ih politika nije poštovala i nije radila za njih, već su oni radili za politiku. Mi to mijenjamo. Vrijeme je da iskoristimo potencijale naše zemlje, vrijeme je da preokrenemo negativne trendove i započnemo jednu ljepšu priču, priču o uspješnoj, urednoj i ekonomski stabilnoj europskoj državi, poručio je Milanović, prenosi Hina.