Rad portala booksa.hr podupiru Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Ured za obrazovanje, kulturu i sport te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nakon osam godina portal za knjigu i književnost Booksa.hr u novu sezonu kreće ne samo s novim, modernijim dizajnom, već i s novim sadržajima koji su, kako kažu u uredništvu portala, aktualni, zanimljivi i idu ukorak sa suvremenom književnom produkcijom, trendovima koji je određuju, a osvrću se i na relevantne društvene teme.
Najpoznatije ‘novo’ ime čija će kolumna izlaziti u dvotjednom ritmu je književnica Daša Drndić. Njezini tekstovi nalazit će se u rubrici ‘Piščev dnevnik’, za koju već piše cijenjeni srpsko-kanadski autor David Albahari. U toj rubrici Albahari i Drndić svakog utorka će pisati o procesu pisanja, osobnom i društvenom sjećanju, identitetu i drugim temama kojima se bave u svom književnom radu.
Krajem ovog mjeseca portal www.Booksa.hr prvi će put pokrenuti inovativni ‘Udarni tjedan’. Ideja ‘Udarnog tjedna’ je u sedam dana vezati sve tekstove u svim rubrikama (kolumne, kritike, preporuke, eseje, vijesti, istraživačke tekstove…) uz jednu krovnu, društveno relevantnu temu.
Prvi ‘Udarni tjedan’ održat će se od 28. rujna do 4. listopada, a tema je ‘Učitelj neznalica’ (po istoimenoj knjizi francuskog filozofa Jacquesa Rancierea koji će 5. listopada gostovati u Zagrebu u organizaciji Multimedijalnog instituta).
Autori, Daša Drndić, Dinko Kreho, Neven Svilar, Andrija Škare, Ružica Aščić i drugi, tijekom tih sedam dana pisat će o hrvatskom obrazovnom sustavu i procesu književnog obrazovanja, ali i općem odnosu učitelja i učenika, kritičkoj pedagogiji, motivu učenja u književnosti i ostalim srodnim temama.
Rad portala booksa.hr podupiru Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Ured za obrazovanje, kulturu i sport te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
(tportal.hr)