Novi voditelj HKM Wuppertal odsada je Marko Domazet-Lošo, a HKM Münster fra Nikola Matanović

Na svečanom misnom slavlju u crkvi Presvetoga Srca Isusova 24. rujna se oprostio dosadašnji voditelj Hrvatske katoličke misije Wuppertal fra Ante Marković, a u službu novog voditelja misije uveden je fra Marko Domazet-Lošo. Obojica su članovi Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Misno slavlje predvodio je fra Marko u zajedništvu s fra Antom i delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom. Na misnom slavlju bio je i biskupski vikar za internacionalno katoličko dušobrižništvo Nadbiskupije Köln mons. Markus Hofmann. Fra Ante koji je u misiji djelovao godinu dana, od 2016., svoju će svećeničku službu ubuduće obnašati u župi Main-Taunus/Hochtaunus nedaleko Frankfurta na Majni.
Misno slavlje pjesmom je animirao misijski zbor pod vodstvom i oguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Marka Peulića i pod ravnanjem Snježane Peulić.

Svečanim nedjeljnim misnim slavljem, 24. rujna, u punoj crkvi Sv. Klementa u Münsteru, od župljana se oprostio dosadašnji voditelj misije dr. fra Luka Marković, a u službu novog voditelja misije uveden je fra Nikola Matanović. Obojica su članovi Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Sarajevu. Misno slavlje predvodio je fra Nikola u zajedništvu s dr. fra Lukom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, njemačkim svećenikom dr. vlč. Ludgerom Winnerom i vlč. Oliverom Jerkovićem. Na misi je bio i referent dušobrižništva za katolike drugih materinskih jezik Biskupije Münster Franz-Thomas Sonka.
Propovijedao je dr. Marković, koji je bio voditelj misije više od trideset godina, od 1987.
Na kraju je svima na sudjelovanju u misnom slavlju i na dugogodišnjoj suradnji zahvalio fra Luka te je sve pozvao na susret nakon misnog slavlja u dvorani njemačke katoličke zajednice Presvetoga Srca Isusova u Münsteru.
(IKA)