U službu voditelja uveden je fra Tomislav Dukić, franjevac Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, a misijska zajednica oprostila se od dosadašnjeg voditelja fra Petra Vučemila

Na prvu nedjelju došašća, 30. studenoga, u punoj crkvi Sv. Josipa u Offenbachu na Majni u službu voditelja Hrvatske katoličke misije Offenbach uveden je fra Tomislav Dukić, franjevac Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, a misijska zajednica oprostila se od dosadašnjeg voditelja misije fra Petra Vučemila, člana iste Provincije, koji nije mogao pribivati zbog bolesti.
Svečano misno slavlje predvodio je fra Tomislav u suslavlju s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Offenbacha i župnikom njemačke župe sv. Josipa vlč. Michaelom Kunzeom, a misnom slavlju pribivao je i kanonik, koji je na čelu odjela za osoblje Biskupije Mainz, Klaus Forster, koji je ujedno i propovijedao.
Sve je na početku pozdravio fra Tomislav Dukić, dekan vlč. Kunze zaželio je o. Dukiću Božji blagoslov na početku službe u biskupiji Mainz, poglavito u dekanatu Offenbach, te je ujedno zahvalio o. Vučemilu za protekle pastoralne godine u misiji Offenbach. Kanonik Forster pročitao dekret biskupa Mainza kardinala Karla Lehmanna o imenovanju o. Dukića voditeljem HKM Offenbach.
Misno slavlje uveličao je misijski zbor pod vodstvom i orguljskom pratnjom pastoralnog referenta Zvonka Orlovića. Za sve je pripremljena zakuska u prostorijama misije gdje su se vjernici družili uz pjesmu i razgovor.
Večer ranije, 29. studenoga, u Kulturnom i sportskom centru “Martinsee” u Heusenstammu HKM Offenbach organizirala je nikolinjsko-božićno slavlje, na kojem se okupio veliki broj vjernika.
(IKA)