Nadbiskup Vinko Puljić je u dogovoru s lokalnim nadbiskupom Denisom Hartom umjesto dosadašnjeg upravitelja don Ivice Zlatunića imenovao don Vedrana Lešića

U HKM Svetog Duha u Melbourneu pod pučkom misom je 21. svibnja obavljena primopredaja misije. Nadbiskup Vinko Puljić je u dogovoru s lokalnim nadbiskupom Denisom Hartom umjesto dosadašnjeg upravitelja don Ivice Zlatunića imenovao don Vedrana Lešića.

Don Ivica ovo misom se ujedno oprostio od svojih vjernika te će svoj život nastaviti kao umirovljeni svećenik. Na misi je bio nazočan veliki broj vjernika, ne samo iz misije u kojoj je don Ivica djelovao zadnjih dvadesetak godina nego i vjernici iz susjedni misija u Melbourneu, te Geelonga u kojima je također djelovao.

Osim vjernika, na misi su sudjelovali svećenici don Velimir Maglica, te fra Ivo Tadić u svojstvu delegata Hrvatske inozemne pastve. Misu su na poseban način uljepšali mališani folklorne skupine “Zvonimir” te djeca koja pohađaju hrvatsku školu “Bartol Kasić”, a koja djeluje upravo u sklopu spomenute misije.

Na kraju se don Ivica se dirljivim govorom oprostio od svojih vjernika. Nazočnima se obratio i novi upravitelj misije don Vedran. Riječi zahvale izrekao je i fra Ivo Tadić koji je bio u ulozi delegate Hrvatske inozemne pastve. Osim spomenutih, nazočnima se obratio i gk u Melbourneu Dubravko Belavić. Također, Ivici su zahvalili članovi crkvenog odbora, te u ime kluba umirovljenika njegov dugogodišnji suradnik Stjepan Kovačić. Druženje je se nastavilo poslije ručka uz lokalnu grupu Četiri kuma.

Velečasni Ivica Zlatunić je rođen 21. listopada 1949. u Pećinama. Nakon završenog sjemeništa u Subotici, studij teologije započinje u Zagrebu. Studij teologije završava u Rimu 1977. Do 1979. obavlja kapelanske službe na području Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon toga kratko vrijeme obavlja službu župnika te se opet vraća u Rim. God. 1982. dolazi u Australiju za upravitelja misije u Sunshineu. God. 1990. vraća se u Europu i vodi godinu dana jednu misiju u Njemačkoj. Zatim se ponovo vraća i preuzima ovu misiju do današnjeg dana.
(IKA)