Emitiranje putem interneta započinje 1. svibnja započinje iz već opremljenog studija u Schaffhausenu, a u pripremi su i prve emisije

Grupa entuzijasta s područja Švicarske i Njemačke odlučila je pokrenuti televizijski kanal za Hrvate u iseljeništvu.
Počinje se skromnim koracima i za početak će se program emitirati putem internet-servisa YouTube, djelomično i uživo (streaming), a konačni cilj je emitiranje putem kabelske televizije i satelita. Do sada smo “gutali” program i informacije koji su nam pružali oni koji se “brinu o nama”, a sada imamo priliku sami izreći naše želje i potrebe, prikazati autentičnu sliku života Hrvata u iseljeništvu te sami kreirati taj program.
Emitiranje putem interneta započinje 1. svibnja 2018. i za tu fazu emitiranja prikupljena je sva potrebna oprema (kompletan televizijski studio), a u pripremi su i prve emisije.
Za sljedeće faze potrebne su temeljite pripreme, razne dozvole, veće investicije i adekvatni prostori. Stoga će se u Zürichu u subotu, 7. travnja u 19.00 sati održati sastanak svih zainteresiranih koji se u ovaj projekt žele uključiti, bilo kao investitori, novinari, pravnici, voditeljice i voditelji, oglašivači, snimatelji, tonski majstori i ostalo tehničko osoblje.
Ukoliko ste zainteresirani, javite se za dodatne informacije na broj 079 228 55 21 ili putem e-maila na info@hrvati.ch.
Na sastanku ćemo poslušati sugestije i ideje, definirat ćemo neke glavne smjernice, ali i pokušati oformiti pravno tijelo koje će biti nosilac ovog projekta. Bit će prezentirana i financijska studija održivosti te pozivamo sve koji su spremni investirati u ovaj projekt ili mogu iznajmiti adekvatne prostorije.
Emitiranje započinje iz već opremljenog studija u Schaffhausenu, ali tražimo adekvatan prostor na širem području Züricha. U pripremi su i centri u ostalim dijelovima Europe.
Uključite se i budite od prvog dana dio ekipe koja će promijeniti medijsku sliku Hrvata. Bez Hrvata iz iseljeništva ta slika nije potpuna.Tražimo: investitore, voditeljice i voditelje, novinare, oglašivače, pravnike, snimatelje, tonske tehničare i ostalo tehničko osoblje.
(www.hrvati.ch)