ZIGH je u socijalnom centru u Trajštofu predstavio treći i četvrti dio knjige koju su priredili Nikola Benčić, Sabina Pavišić i Ivo Sučić

Znanstveni institut Gradišćanskih Hrvata (ZIGH) je u socijalnom centru u Trajštofu predstavio treći i četvrti dio knjige „Hižna imena u gradišćankohrvatski seli Gradišća, Slovačke i Ugarske“/Prezimena u gradišćankohrvatskim selima Gradišća, Slovačke i Mađarske/. Priredili su ih Nikola Benčić, Sabina Pavišić i Ivo Sučić.

Treći dio sadržava dodatke i korekture, a četvrti abecedni popis popis prezimena, razlaže Zlatka Gieler, predsjednica Znanstvenoga instituta.
U njem je popisano skoro 6000 prezimena, a od njih je najmanje 1200 istih u dva različita sela. Kovečeve su našli u 40 različitih sela, a Šujstarovih je bilo 22.

Mathias Vajković i Andjelka Horvath su glazbeno pratili prezentaciju. Pjesmice koje su predstavili uglazbio je pokojni profesor Ludwig Parapatić iz Vincjeta.

Prvi svezak „Od Banjgroba do Otave“ izašao je 2014., a drugi „Od Pajngrta do Židana“ prije dvijegodine. Svi se svesci mogu kupiti u Znanstvenom institutu Gradišćanskih Hrvata u Trajštofu.
(Hrvatska redakcija ORF-a)