Izvršni odbor HBZ-a obznanjuje utemeljenje 84. individualnoga školarinskog fonda u sklopu Školarinske zaklade Hrvatske bratske zajednice koji nosi ime obitelji Pavlovich iz Exporta, Pennsylvanija 

Izvršni odbor HBZ-a s osobitim zadovoljstvom obznanjuje utemeljenje 84. individualnoga školarinskog fonda u sklopu Školarinske zaklade Hrvatske bratske zajednice koji nosi ime obitelji Pavlovich iz Exporta, Pennsylvanija.
Novi školarinski fond utemeljen je svotom od 25,544,00 američkih dolara koju je poslao brat Lucas Pavlovich. Fond nosi ime pokojnih Milana J. i Marka S. Pavlovicha. Članovi obitelji Pavlovich su dugogodišnji istaknuti zajedničari, povezani s društvom Sveti Mihael Arhanđel, odsjek broj 10 u Exportu, PA.
Majka Agata Pavlovich se u Ameriku doselila iz Zagreba, a ona i otac Ivan su se 1925. s troje male djece preselili u mjesto Slickville, PA. U obitelji je bilo osam sinova i tri kćeri. Svi su završili istu srednju školu. Šestero braće je služilo u američkoj vojsci, četvero njih kao dobrovoljci.
Godine 2002. braća i sestre Pavlovich su zajedno utemeljili Milan J. i Mark S. Pavlovich memorijalnu zakladu.Fond obitelji Pavlovich utemeljen je na spomen najmlađeg sina i najmlađeg unuka kao i u spomen roditelja.
Obitelj je utemeljila svoj školarinski fond iz kojeg je pomagala lokalnim studentima a prije nekoliko mjeseci fond je prenešen u Školarinski fond Zajednice.
Otac i majka bili su dugogodišnji članovi HBZ-a, njihovo jedanaestero djece i nekoliko unučadi, a odsjek broj 10 u Exportu je bio njihov odsjek. Unuka Agnes Pavlovich je trenutno tajnica/blagajnica u spomenutom odsjeku. Živo je još četvero djece Pavlovicha, Lucas koji živi u Pittsburghu, Mary Barić koja živi u Traffordu, Matthew koji živi u Greensburgu i Katherine u Butleru. U obitelji je također 22-oje unučadi i više od 35 praunučadi. Svi žive diljem Sjedinjenih Država.
Potomci Pavlovicha, djeca i unučad, obnašaju razne odgovorne dužnosti i položaje u svojim naseobinama. Neki su učitelji, inženjeri, advokati, poduzetnici, javni djelatnici, i liječnici.
(Zajedničar)