Vlada RH razriješila je dosadašnju predstojnicu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dariju Krstičević, a novim predstojnikom imenovan je Zvonko Milas (HDZ)

Na zatvorenom dijelu sjednice, 30. ožujka, Vlada RH razriješila je dosadašnju predstojnicu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dariju Krstičević, a novim predstojnikom imenovan je Zvonko Milas.
Milas dolazi iz redova HDZ-a, inženjer je prometa, rođen je u Vukovaru i odmah na početku agresije na Hrvatsku priključio se Zboru narodne garde kao dragovoljac. Index.hr piše kako je sudjelovao u svim ratnim operacijama na vukovarskom području, obnašajući i visoku zapovjednu dužnost u sklopu 204. Vukovarske brigade.
Kasnije postaje zamjenik načelnika pješaštva Uprave rodova KoV-a u Glavnom stožeru Oružanih snaga Republike Hrvatske i sudjeluje u svim ratnim operacijama Hrvatske vojske: Bljesku, Oluji, Medačkom džepu, Maslenici. Nosilac je više vojnih odličja, nagrada i pohvala.
Bio je jedan od ključnih ljudi “Bikova”, artiljerijske postrojbe HV-a u okruženom Vukovaru, koja je s iznimno ograničenim sredstvima (tri haubice i nekoliko minobacača) agresoru nanijela velike gubitke.
(Fenix Magazin)

Više