Zadarski nadbiskup Želimir Puljić izabran je na 45. redovitom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije za predsjednika HBK. Sveti otac Ivan Pavao II. 1989. imenovao ga je dubrovačkim biskupom, zadarskim nadbiskupom  2010 imenovao ga je papa Benedikt XVI.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić izabran je na 45. redovitom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije za predsjednika HBK, priopćeno je danas iz tiskovnog ureda HBK.
Nadbiskup Puljić rođen je 7. ožujka 1947. u mjestu Kamena pokraj Mostara. Završio je Dijecezansku gimnaziju u Dubrovniku, a studij teologije pohađao je u Splitu i Rimu. U Rimu je postigao diplomu licencijata iz pastoralne teologije i doktorat iz psihologije.
Za svećenika Mostarske biskupije zaređen je 24. ožujka 1974. u Rimu, a po završetku studija vršio je razne službe u Bogosloviji u Sarajevu. Sveti otac Ivan Pavao II. 7. prosinca 1989. imenovao ga je dubrovačkim biskupom, a 15. ožujka 2010. papa Benedikt XVI. imenovao ga je zadarskim nadbiskupom, stoji u priopćenju. Dosad je predsjednik HBK bio đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić. (HRT)