Veleposlanik Frane Krnić ima i poseban razlog za žurni početak aktivnosti, jer se danski kraljevski par, na poziv predsjednika Republike dr. Ive Josipovića, priprema za službeni državni posjet Hrvatskoj od 21. do 24. listopada ove godine

Dana 24. rujna 2014. novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Danskoj. Frane Krnić, u društvu s još pet veleposlanika iz Venezuele, Španjolske, Gane, Njemačke i Portugala, sudjelovao je u nastupnoj audijenciji kod Njenog Veličanstva kraljice Margatete II. u dvorcu Fredensborg Slot. Ta audijencija predstavlja protokolarni postupak predaje vjerodajnica novopridošlih veleposlanika i tako formalno označava početak njihovih diplomatskih aktivnosti u Danskoj.
Veleposlanik Krnić ima i poseban razlog za žurni početak aktivnosti, jer se danski kraljevski par, na poziv predsjednika Republike dr. Ive Josipovića, priprema za službeni državni posjet Hrvatskoj od 21. do 24. Listopada.
Veleposlanik Frane Krnić jedan je od najiskusnijih hrvatskih diplomata. Rođen je 1943. godine, a diplomatsku karijeru počeo je već kao tridesetogodišnjak na funkciji konzula tadašnje SFR Jugoslavije u Chicagu (Illinois,SAD). Prije osamostaljenja Hrvatske, Krnić je bio je na funkciji veleposlanika bivše SFRJ u Čileu gdje je, najprije u svojstvu šefa Informativnog ureda RH (1991-1992) a poslije veleposlanika Hrvatske, ostao do 1995. Nakon toga, odradio je još tri veleposlanička mandata i to u Španjolskoj (1997 – 2002), u Nizozemskoj (2003 – 2009), te posljednji u Češkoj. Osim veleposlaničkih dužnosti, Krnić je obavljao i niz drugih važnih funkcija, kao npr. pomoćnik ministra vanjskih poslova RH za bilateralne političke odnose s izvaneuropskim zemljama (1995-1997) i predstojnik Ureda Vlade RH za suradnju s Međunarodnim sudom i međunarodnim kaznenim sudovima (2002-2003).
Krnić je odlikovan Ordenom kneza Branimira, čileanskim odličjem Red zasluga Velikog križa, španjolskim odličjem Isabela Catolica i nizozemskim odličjem Vitez Velikog križa Reda Oranje-Nassau.
(www.hkuud.dk)