Dr. Miro Kovač gost je Europskog foruma kojeg u Berlinu organizira CDU-ova Zaklada Konrad Adenauer. Tribina će se održati 8. veljače od 18 do 19.30 sati u dvorani Akademije E:V. (Tiergartenstr . 35, 10785 Berlin)

Ministar vanjskih poslova dr. Miro Kovač gost je Europskog foruma kojeg u Berlinu organizira CDU-ova Zaklada Konrad Adenauer. Tribina će se održati 8. veljače od 18 do 19.30 sati u dvorani Akademije E:V. (Tiergartenstr . 35, 10785 Berlin)
Dr. Miro Kovač će govoriti na temu vanjske politike i o tome što će novoizabrana hrvatska Vlada po tom pitanju poduzeti.
U najavi na stranicama Zaklade stoji kako je Hrvatska jedna od najvažnijih tranzitnih zemalja za izbjeglice, ali i kako se bori s visokom nezaposlenošću, rastućim državnim dugom i proračunskim deficitom.
Ipak, mnogi se nadaju kako je početak rada nove vlade i početak procesa provođenja reformi, navodi se u najavi dolaska ministra dr. Mire Kovača, koji je više od pet godina vrlo uspješno obnašao dužnost hrvatskog veleposlanika u Berlinu. (Fenix Magazin)
Ministar Kovač danas, 2. veljače boravi u službenom posjetu Mađarskoj. Predviđeni su sastanci sa predsjednikom Mađarskog nacionalnog parlamenta Laszlom Kövérom, mađarskim ministrom obrane Istvánom Simicskóm i predsjednikom Odbora za vanjsku politiku u mađarskom parlamentu Zsoltom Némethom.
Tijekom boravka u Budimpešti ministar Kovač susret će se s predstavnicima hrvatske zajednice u Mađarskoj – zastupnikom hrvatske zajednice u Parlamentu Mišom Heppom, predsjednikom Hrvatske državne samouprave Ivanom Guganom i predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj Josom Ostrogoncem i održati predavanje na Institutu za vanjske poslove i trgovinu.
(republika.eu)