Petar Uzorinac na toj je odgovornoj dužnosti u bavarskoj prijestolnici zamijenio dosadašnjeg uspješnog diplomata Vladimira Duvnjaka

Petar Uzorinac novi je generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu. Na toj odgovornoj dužnosti u bavarskoj prijestolnici zamijenio je dosadašnjeg uspješnog diplomata Vladimira Duvnjaka.
Poznato je, kako je Uzorinac nekoliko godina bio generalni konzul RH u Frankfurtu na Majni, gdje je s puno uspjeha odradio svoj mandat, a onda se vratio u Ministarstvo vanjskih poslova u Zagreb. Inače, u njemačkoj pokrajini Bayern, koji svojom djelatnošću pokriva Generalni konzulat RH sa sjedištem u Münchenu, živi blizu pedesetak tisuća Hrvata koji koriste usluge našeg diplomatskog predstavništva. Dosada je imalo odličnu suradnju s njemačkim domaćinima i našom Hrvatskom katoličkom misijom kojoj je na čelu fra Boris Čarić.
(http://www.croatia-presse.de)

Generalni konzul Petar Uzorinac rođen je 25. lipnja 1957. u Bjelovaru. Godine 1981. diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Od 1994. radi u Ministarstvu vanjskih poslova, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Bruxellesu na poslove voditelja konzularnog odjela. Godine 2003. postavljen za generalnog konzula u GK Frankfurt.

Opširnije