Među sedam kratkometražnih filmskih projekata na ovogodišnjem pitching forumu Međunarodnog sajma animiranog filma, uvršten je i Popovićev “10 stvari koje treba znati o jelenima”

Među sedam kratkometražnih filmskih projekata na ovogodišnjem pitching forumu Međunarodnog sajma animiranog filma, koji se održava u okviru festivala animiranog filma u Annecyu, uvršten je i “10 stvari koje treba znati o jelenima” istaknutog hrvatskog animatora Veljka Popovića.
Sudjelovanje u tom programu posvećenom filmovima u produkciji bit će posljednja karika za zaokruživanje financijske konstrukcije novog filma koji bi se trebao početi raditi početkom ljeta, a završiti unutar godinu dana, rekao je Popović, autor animiranih filmova nagrađivanih na prestižnim svjetskim festivalima, “Ona koja mjeri”, “Dove sei, amor mio” i “Otac”.
Prema njegovim riječima, takvi forumi su za filmove u nastajanju osobito važni filmašima. Međunarodni sajam animiranog filma u Annecyu MIFA jedan je od najvažnijih događaja u svijetu animacije, a u posljednjih 25 godina etablirao se kao vodeći događaj za profesionalce na području animiranog filma.
Film “10 stvari koje treba znati o jelenima” izrađuje se u splitskom studiju “Lemonade3d”, producira ga Krupni kadar, a koproducent su 3D2D Animatori. Film sufinanciraju Hrvatski audiovizualni centar i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba.
Projekt je u okviru programa Annecyja kao nagradu dobio i mjesečnu rezidenciju za razvijanje scenarija na području animiranog filma u kulturnom centru, francuskom dvorcu Abbaye de Fontevraud, koja se već petu godinu zaredom veže uz kratke filmove.
(HRT)