Zrakoplovna tvrtka Volotea uvela je izravan redovan let između Nantesa i Splita, svake nedjelje od 12. travnja do 4. listopada, te svake srijede tijekom srpnja i kolovoza. Osim toga, tijekom lipnja i kolovoza, niskotarifna tvrtka Easyjet također će otvoriti redovnu liniju između zračne luke Paris Orly i Splita. Zrakoplov će polijetati srijedom, petkom i nedjeljom

Ove godine nekoliko novih zračnih linija povezivat će Hrvatsku i Francusku. Uz postojeće letove iz Pariza za Zagreb, Split i Dubrovnik, Croatia Airlines u travnju je uvela novu redovnu zračnu liniju između Nice i Dubrovnika.
Zrakoplovna tvrtka Volotea uvela je izravan redovan let između Nantesa i Splita, svake nedjelje od 12. travnja do 4. listopada, te svake srijede tijekom srpnja i kolovoza. Volotea je također uvela izravnu redovnu liniju između Bordeauxa i Dubrovnika, svake subote od 18. travnja do 3. listopada, te svake srijede i subote od 1. srpnja do 5. rujna.
Osim toga, tijekom lipnja i kolovoza, niskotarifna tvrtka Easyjet također će otvoriti redovnu liniju između zračne luke Paris Orly i Splita. Zrakoplov će polijetati srijedom, petkom i nedjeljom.
Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj smatra da će poboljšana zračna povezanost s Hrvatskom doprinijeti daljnjem rastu broja francuskih turista. Tijekom 2014. godine francuski gosti ostvarili su 450 tisuća dolazaka u Hrvatsku. Najpopularnija destinacija među Francuzima je Dubrovnik, gdje su ukupno drugi po brojnosti s ostvarenih 105 tisuća dolazaka, te splitska regija s 92 tisuće dolazaka.
(fr.mvep.hr)