Prepustite svoje stvari na čuvanje Depotu i u miru obavljajte sve što treba po gradu

Sve osim bračnih partnera i kućnih ljubimaca smo u mogućnosti čuvati – kroz šalu opisuju najnoviji zagrebački poduzetnički poduhvat braća Filip (35) i Martin Šibl (31), koji su koncem svibnja ove godine u Obrtničkom prolazu, u samom srcu glavnog grada, otvorili Depot; mjesto na kojem možete pohraniti na čuvanje svoju pokretnu i nepokretnu imovinu.

Depot je “osvanuo” na istom mjestu gdje je donedavno bilo čuvanje isključivo bicikla. Uhodanu poslovnu aktivnost preuzeli su od prijašnjih vlasnica, te ju proširili i obogatili novim uslugama.

Uz čuvanje, ali popravke i iznajmljivanje bicikla, braća Šibl sada čuvaju sve; kako bi se reklo u narodu “od igle do lokomotive”. Čuvanje torbi teških desetak kilograma u Depotu pravo je rješenje za turistice Alexu i Beth, po prvi puta pristiglih u Zagreb iz Engleske, željnih obići grad bez tereta na svojim ramenima.

U hostelu u kojem smo odsjeli saznali smo za Depot, sada nam je posljedni dan u Zagrebu i donijeli smo ovdje naše stvari na čuvanje kako bismo mogli još malo obići grad. Čak smo iskoristili i mogućnost najma bicikla pa smo se vozile do Jaruna – opisuju turistice Alexa i Beth svoje iskustvo s Depotom.

Od malih vrećica s tek pokojom majicom, do prtljage za koju treba i nekoliko polica, u prvom redu turisti, ali sve više i građani Zagreba donose u Depot kako bi ih ostavili na čuvanje u sigurne ruke.

Zagrepčani su više sada na moru, pa pravu sezonu očekujemo u jesen, ali zato su nas turisti “otkrili” i svakodnevno dolaze sa svojom imovinom za pohranu. Uglavnom je to čuvanje od nekoliko sati do primjerice nekoliko tjedana, ali na kraju svi dođu po svoje stvari – ističe Martin Šibl, dok Filip dodaje kako do sada nitko nije zaboravio doći po ono što je ostavio na čuvanje. Pohranjena imovina se čuva tri mjeseca, ako nije drugačije dogovoreno s klijentima, a nakon toga se za nju ne preuzima odgovornost.

Bratski dvojac ima poduzetničkog iskustva, a upravo je ono dalo poticaj upustiti se u novi projekt, kojega Zagreb ovog ljeta premijerno doživljava. Jer osim čuvanja prtljage na željezničkom i autobusnom kolodvoru, turisti su muku mučili kamo sa svojim torbama dok obilaze grad.

Upravo na našem poslu se vidi turistička popularnost grada i naravno vrsta gostiju koji nam dolaze. Prvo su nam pristizali gosti iz istočne Azije, najviše južne Koreje, a zatim su počeli postupno dolaziti i gosti iz europskih država, među posljednjima turisti iz Italije, u kojoj je upravo sada sezona godišnjih odmora – analizira ovaj poduzetnički dvojac. I dodaju kako bar jednom dnevno dobiju upit jesu li opremljeni za čuvanje djece.

No, nismo, niti kanimo u tom pravcu okrenuti svoj posao, ali ćemo svakako turiste upoznati da naše prostore mogu iskoristiti i kao garderobu, pa kad ostave svoje torbe mogu rabiti i naš toalet za presvlačenje, posebice ako kratko ostaju u gradu – pojašnjava Filip.

Uz uslugu čuvanja, već naredne sezone u prostorima Depota planiraju ponuditi i suvenire vezane uz Zagreb. I zaključuju da svi njihovi korisnici mogu slobodno odahnuti i prepustiti na čuvanje svoje stvari jer su sigurniji od bilo koje banke.

(Zagrebinfo)