Nove hrvatske učiteljice su Barbara Kirschberger iz Fileža, Nadja Radaković iz Pinkovca, Štefanija Radaković iz Pinkovca, Bernadeta Rupp iz Maloga Borištofa, Anita Sagmeister iz Stinjakov, Brigita Watzka iz Čajte i Ana Zvonarić iz Velikoga Borištofa

Sedam mladih gradišćanskih učiteljica uspješno je položilo ispit za dvojezično i hrvatsko podučavanje na osnovnim i novim srednjim školama. Izobrazbu za bachelorat su završile na Pedagoškoj visokoj školi u Željeznom. Neke bachelorice već rade, a za druge se još ne zna kada će početi podučavati.
Nove hrvatske učiteljice su Barbara Kirschberger iz Fileža, Nadja Radaković iz Pinkovca, Štefanija Radaković iz Pinkovca, Bernadeta Rupp iz Maloga Borištofa, Anita Sagmeister iz Stinjakov, Brigita Watzka iz Čajte i Ana Zvonarić iz Velikoga Borištofa.
Pedagoginje Brigita Watzka i Bernadeta Rupp su uz svoju redovitu službu na Dvojezičnoj novoj srednjoj školi u Velikom Borištofu položile i izobrazbu. One će i nadalje ostati na toj školi. Anita Sagmeister je također, uz zaposlenje na osnovnoj školi u Beču, završila izobrazbu i namjerava ostati u Beču.
Nadzornica za manjinsko školstvo u Gradišću, Karin Vukman-Artner, kaže kako još nije odlučeno u koje škole će ostale četiri učiteljice. Odluka će pasti idućih tjedana. (Hrvatska redakcija ORF-a)