Mađarski medijski i informativni centar UMIZ u Donjoj Borti predstavio četiri nove trojezične dječje knjige. Nove knjige za djecu vrtića i osnovnih škola zovu se „Putujući medvid Marko“, „Slon Elfi“, „Valerijin kinč“ i „U zoološkom vrtu“. Izašle su u okviru projekta „Umiz za dicu“ koji izdaje knjige od 2010. godine

Mađarski medijski i informativni centar UMIZ je 30. listopada u Donjoj Borti predstavio četiri nove trojezične dječje knjige. Nove knjige za djecu vrtića i osnovnih škola zovu se „Putujući medvid Marko“, „Slon Elfi“, „Valerijin kinč“ i „U zoološkom vrtu“.
Centar je izdao 24 mađarsko-hrvatsko-njemačke knjige za djecu, koje uz priče sadrže i neke pjesme/jačke i pjesmice. Za hrvatski prijevod zaslužna je, kao i uvijek, slavistica Zorka Kinda-Berlaković. Voditeljica projekta i autorica knjiga je mađarska odgojiteljica Katarina Dowas. Nove četiri knjige su izašle u okviru projekta „Umiz za dicu“ koji izdaje knjige od 2010. godine.
Prezentaciju su, uz druge, uljepšala djeca folklorne grupe Stalnost, Osnovna škola Pinkovac i kazališno društvo Dugava iz Pinkovca.
(Hrvatska redakcija ORF-a)