Dodjela nagrada održat će se u Cannesu , a Zagrebu su dodijeljene dvije : fDi – južnoeuropski gradovi budućnosti – 9. mjesto u Top 10 i jedan od pobjednika najperspektivnijih lokacija južne Europe za 2016./ 2017., i fDi – veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života – 4. mjesto u Top 10 i jedan je od pobjednika za 2016. / 2017.

Vodeća publikacija Financial Timesa za biznis – fdi Intelligence Magazine svrstao je Zagreb na visoko četvrto, odnosno deveto mjesto u kategorijama Veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života te Južnoeuropski gradovi budućnosti.
Naime, Magazine je specijaliziran za teme koje zanimaju strane investitore, procjenjujući najperspektivnije lokacije u Europi. Predmetom istraživanja su svi gradovi i regije Europe, a podatke za istraživanje prikupljaju, obrađuju i pripremaju stručni analitičari fDi Intelligence-a pomoću fDi alata, anketa i drugih izvora.
Tekućim istraživanjem za 2016./2017. prikupljeni su podaci za 481 lokaciju za šest kategorija: Gospodarski potencijal, Radno okruženje, Isplativost, Infrastruktura, Naklonjenost poduzetništvu, FDI strategija. Slijedom provedenih istraživanja u više kategorija dodjeljuju nagrade Gradovi i regije budućnosti, a obzirom na rezultate za Grad Zagreb su najznačajnije, već navedene, nagrade:
• fDi – južnoeuropski gradovi budućnosti – Grad Zagreb je na 9. mjestu u Top 10 i jedan od pobjednika najperspektivnijih lokacija južne Europe za 2016./ 2017.
• fDi – veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života – Grad Zagreb je na 4. mjestu u Top 10 i jedan je od pobjednika za 2016. / 2017.
Dodjela nagrada održat će se 15. ožujka, u 12,00 sati, u Hotelu Barriere le Majestic u Cannesu.
Od hrvatskih gradova nagrađeni su još i Grad Ivanec na 1. mjestu te Grad Jastrebarsko na 7. mjestu liste Top 10 mikro-gradova u Europi s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja.
(www.politikaplus.com)