Za sada su poznata imena sljedećih mladih autora koji će ove godine imati svoju promociju na Frankfurtskom sajmu knjiga: Ružica Aščić, Katja Grcić, Iva Tkalec, Zoran Antičević, Ivan Jozić, Valent Pavlić i Borna Vujčić

Ovogodišnji međunarodni Sajam knjiga u Frankfurtu održava se od 19. do 23. listopada 2016., a hrvatski nacionalni izložbeni prostor nalazi se u Hali 5.0., štand D-123 i prostire se na 48 m2.

Organizatori ovogodišnjeg nastupa su Ministarstvo kulture RH i Udruga Brod kulture iz Zagreba.

Tema nastupa Hrvatske bit će prezentiranje i promocija novih (mladih) nada hrvatske književne scene iz razloga, kako navode organizatori, “…što smatramo da je nužna popularizacija mladih autora koji svojim, već objavljenim djelima i nagradama, dokazuju kako hrvatska književna scena ima budućnost, a na nama je pružiti im priliku za predstavljanje na inozemnoj sceni.”

Za sada su poznata imena sljedećih mladih autora koji će ove godine imati svoju promociju na Frankfurtskom sajmu knjiga: Ružica Aščić, Katja Grcić, Iva Tkalec, Zoran Antičević, Ivan Jozić, Valent Pavlić i Borna Vujčić.

Prijave nakladnika koji bi željeli da njihova izdanja budu izložena na nacionalnom štandu primaju se do 16. rujna (petak), a isti je rok i za prijavu eventualnih promocija na štandu.

No, to nije sve što se Sajma knjiga u Frankfurtu tiče. Hrvatski će nakladnici izlagati i na još jednom štandu, onom u Hali 3.0, štand H-6, koji organizacijski podupire Hrvatska gospodarska komora, i vrlo je izvjesno da će se na njemu okupiti, kao i proteklih godina, hrvatski nakladnici knjiga za djecu i mlade.

Tko zna (a nitko ništa ne zna jer krhko je znanje!), možda iduće godine napokon dočekamo i jedan objedinjujući nastup u Frankfurtu, s “glavom i repom” (što ne znači da unaprijed otpisujemo ovogodišnje “separatne” nastupe).
(www.mvinfo.hr)