U sklopu četiri dana sajma, gotovo tristo osamdeset programa očekuje posjetitelje na XXI. budimpeštanskom međunarodnom sajmu knjige na kojem se predstavlja mladi hrvatski pisac Kristian Novak s romanom Črna mati zemla

Gotovo tristo osamdeset programa očekuje posjetitelje na XXI. budimpeštanskom međunarodnom sajmu knjige, koji se priređuje od 24. do 27. travnja na prostoru Milenijskog parka.
Počasni je gost manifestacije Turska i finski pisac Sofi Oksanen. Na festival se očekuje šezdeset i četiri čuvena autora iz trideset i tri države, odnosno četirsto četrdeset i šest mađarskih autora. U sklopu četiri dana na tristo štandova puno je događanja, među ostalim i The Europe first Novel Fest na kojem se predstavlja mladi hrvatski pisac Kristian Novak s romanom Črna mati zemla.
„Črna mati zemla” roman je o uspješnom mladom piscu, Matiji Dolenčecu, koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča. Roman o osobnom putovanju iz osvijetljenog, otuđenog, neobaveznog i urbanog u tamno, blisko i ruralno.
(Radio Croatica)

Doznajte više