Petnaestom knjigom pjesnikinja slavi svoj jubilej – 40 godina od objave prve zbirke pjesama Šapat ljubavi (1975.). Toth Naumova je članica Društva hrvatskih književnika, Društva pisaca Makedonije kao i literaturnih prevoditelja. Aktivna je članica Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji i glavna i odgovorna urednica glasila Hrvatska riječ 

Iz tiska je izašla zbirka pjesama naslovljena Zarodiš na povikuvanje hrvatsko-makedonske pjesnikinje Ljerke Toth Naumove koju je izdala renomirana nakladnička tvrtka Bata-pres iz Skopja. Knjiga je realizirana financijskom potporom Ministarstva kulture Republike Makedonije.
Recenzenti knjige su istaknuti književnik i kritičar Mihail Rendžov i pjesnikinja Marina Mijakovska, već poznata hrvatskim književnim krugovima sudjelovanjem na pjesničkim manifestacijama i prijevodima njezinih pjesama objavljenih u hrvatskim časopisima. Dizajn knjige je napravio autoričin sin Dubravko Naumov , akademski slikar koji živi u Torontu.
Ova zbirka je 15. knjiga pjesnikinje Toth Naumove koja njome slavi svoj pjesnički jubilej – 40 godina od objave prve zbirke pjesama Šapat ljubavi (1975.).
Inače, Ljerka Toth Naumova je članica Društva hrvatskih književnika, Društva pisaca Makedonije kao i literaturnih prevoditelja. Aktivna je članica Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji i glavna i odgovorna urednica glasila Hrvatska riječ.
Proslava jubileja i promocija knjige održat će se početkom rujna u dvorani Društva pisaca Makedonije.
(Lj.T.N.)