Predsjednik Ivo Josipović uručio je vjerodajnicu Vesni Terzić, imenovanoj veleposlanici Republike Hrvatske u Republici Sloveniji. U rujnu 2008. Terzić je bila imenovana izvanrednom i opunomoćenom veleposlanicom RH u Republici Čile, a 2003. gk RH u Rimu. Godine 1997./2000. Radila je kao savjetnica Veleposlanstva RH u Ankari

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio je vjerodajnicu Vesni Terzić, imenovanoj veleposlanici Republike Hrvatske u Republici Sloveniji.
Veleposlanica (1958.) je rođena u Zagrebu i profesorica je sociologije i španjolskogA jezika i književnosti. Govori engleski, španjolski, talijanski i francuski (radno). Usavršavala se 1982./85. na Universita’ Statale, Milano i 96. – Diplomatskoj akademiji, Zagreb.
U rujnu 2008. imenovana je izvanrednom i opunomoćenom veleposlanicom Republike Hrvatske u Republici Čile, a 2003. gk RH u Rimu. Godine 1997./2000. Radila je kao savjetnica Veleposlanstva RH u Ankari.
Prije ulaska u diplomaciji radi kao asistentica na Odsjeku za filozofiju, sociologiju i povijest znanosti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavila je znanstvene radove : “Suvremeni ideološki profil Demokršćanske partije Italije”, “Opredjeljenja”, IV. 89.,Sarajevo, “Demokršćanska partija Italije”, “Opredjeljenja”, V. 89., Sarajevo.
(Ured predsjednika /MVPIEI)