Nova hrvatska veleposlanica Vesna Cvjetković predala je svoju vjerodajnicu austrijskom saveznomu predsjedniku Heinzu Fischeru. Na bečkom Sveučilištu završila je studij teatrologije i slavistike s doktoratom iz teatrologije, a u Zagrebu doktorirala iz jezikoslovlja

Nova veleposlanica Republike Hrvatske Vesna Cvjetković je 7. rujna predala svoju vjerodajnicu austrijskom saveznomu predsjedniku Heinzu Fischeru. Dubrovčanka Cvjetković je na veleposlaničkom mjestu u Beču naslijedila Gordana Bakotu, komu je istekao četverogodišnji mandat.
Diplomatkinja Cvjetković je zadnje tri godine bila glavna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova u Zagrebu, a prije toga službovala kao veleposlanica Hrvatske u Grčkoj, Gruziji i Njemačkoj. Sada joj je novo radno mjesto u hrvatskom veleposlanstvu u palači Hoyos na Rennwegu u trćem bečkom kotaru. Šefici hrvatskoga veleposlanstva Beč je dobro poznat, jer je na ovdašnjem sveučilištu završila studij teatrologije i slavistike s doktoratom iz teatrologije. U Zagrebu je Cvjetković doktorirala iz jezikoslovlja. Udana je i majka jednoga sina.
(Hrvatska redakcija ORF-a)