Fotografkinja Mare Milin svojim je portretima glumaca Zagrebačkog kazališta mladih, koristeći se crno-bijelom tehnikom i analognim načinom snimanja, uspjela rafiniranim stilom uhvatiti one posebne nijanse sjajnih glumačkih osobnosti koji zajednički čine kompaktan i osebujan ansambl, što se itekako može primijetiti u svim predstavama

Nova kazališna sezona 2015/2016. Zagrebačkog kazališta mladih svečano je otvorena 13. rujna – uz prigodnu izložbu portretnih fotografija glumaca ansambla – iz objektiva poznate fotografkinje Mare Milin. Nazočnima se obratila ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković koja je najavila bogatu premijernu sezonu koja počinje u petak, 25. rujna izvedbom predstave Drakula, po motivima romana Brama Stokera, u režiji Andrása Urbána nastala u koprodukciji sa SNG Mariborom i Fundacijom Teatro Due iz Parme.

Do kraja kalendarske godine ZKM očekuju i velike ansambl predstave – „Hinkemann“ Ernsta Tollera i redatelja Igora Vuka Torbice (premijera zakazana za 7. studenoga) te „Čarobni brijeg“ po romanu Thomasa Manna, u režiji Janusza Kice (30. prosinca). Zagrebačko kazalište mladih bit će otvoreno i plesnim predstavama, kao i svim drugim performativnim izričajima i teatarskim i koprodukcijskim modelima.
Fotografkinja Mare Milin svojim je portretima glumaca Zagrebačkog kazališta mladih, koristeći se crno-bijelom tehnikom i analognim načinom snimanja, uspjela rafiniranim stilom uhvatiti one posebne nijanse sjajnih glumačkih osobnosti koji zajednički čine kompaktan i osebujan ansambl, što se itekako može primijetiti u svim predstavama Zagrebačkog kazališta mladih.

Tekst: Helena Braut