Predsjedništvo HNS-a odlučilo je da će Čačićevu funkciju ministra gospodarstva preuzeti dosadašnji ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, a Vesna Pusić postat će prva potpredsjednica Vlade

 

Radimir Čačić ostat će na čelu HNS-a do kraja ožujka 2013. Iako je mogao dati ostavku, a njegovu dužnost preuzeti netko od potpredsjednika stranke, to nije učinio jer želi pripremiti sabor stranke koji je najavio za kraj ožujka. Rečeno je to danas na HNS-ovoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Sheraton. Predsjedništvo HNS-a odlučilo je da će njegovu funkciju ministra gospodarstva preuzeti dosadašnji ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, dok će Vesna Pusić postati prva potpredsjednica Vlade koja će koordinirati vanjske i europske poslove. Nova ministrica graditeljstva bit će dosadašnja Vrdoljakova zamjenica Ana Mrak Taritaš. Ove će rekonstrukcije sutra biti potvrđene i u Saboru.
Na pitanje hoće li njegov imidž i eventualni odlazak u zatvor utjecati na imidž stranke uoči lokalnih izbora Čačić je kazao da neće jer nije osuđen za nečasno kazneno djelo te drži da će se izbor novog vodstva uči izbora pozitivno odraziti na izborni rezultat. Vrdoljak je kazao da je spreman za novo ministarsko mjesto. – Nije prvi put da koordiniram timove. Bili smo i dosad u dnevnom kontaktu, ovo je kontinuitet – kazao je Vrdoljak. Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednicu stranke Vesna Pusić samo se nasmijala. (Večernji list)