Knjiga „Nemir koji nije imao ime“ doživjela je prvu promociju na XVI. pjesničkim susretima. 14. Ljerkina knjiga, objavljena je u nakladi KLD „Rešetari“ i sunakladi Hrvatske matice iseljenika. Urednik je Ivan De Villa, a autor naslovnice je njen sin Dubravko, akademski slikar koji živi u Torontu

U organizaciji KLD “Rešetari” u Rešetarima su od 13. do 15. rujna 2013. održani XVI. Rešetarački susreti pjesnika na kojima su, uz promociju zbornika „Kamen i odmaci“, predstavljene i knjige „Matici domovini“ Marije Kosović Makić iz Sidneyja i „Nemir koji nije imao ime“ Ljerke Toth Naumove iz Skopja.
Najnovija knjiga Ljerke Totch Naumove naslovljena „Nemir koji nije imao ime“ doživjela je prvu promociju na XVI. pjesničkim susretima u Rešetarima. Na ovom susretu žive pisane hrvatske riječi to malo slavonsko mjesto okupilo je šezdesetak pjesnika iz 28 zemalja diljem svijeta.
Ljerka Totch Naumova, pjesnikinja, esejistica i prevoditeljica rođena je u Daruvaru. Završila je Ekonomski fakultet, postdiplomski studij i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Skopju. Članica je Društva pisaca Makedonije i Društva hrvatskih književnika i uredništva glasila Hrvatska riječ. Dugogodišnja je članica Nadzornog odbora Direkcije za kulturu i umjetnost grada Skopja i sudionik u organizaciji kulturne manifestacije Skopsko ljeto. Piše na makedonskom i hrvatskom jeziku.
Objavila je knjige Šapat ljubavi, 1975.; Daljine, 1980.; Prizvuci,1990.; Serafimovo oko,1991.; Raskumljeno vrijeme, 1993. ; Dodirna točka, 1993. ; Izmirski put, 1995.; Svjetlost očekujem, 2000.; Kiša nosi istinu, 2007.; Kroz vihor vjetra živi čovjek, 2011.
Na hrvatskom jeziku objavljenje su joj knjige Vrijeme koje više nije moje, 2005.; Potisnute paralele, 2007. i Između dvojbi, 2010. Pjesme su joj prevođene na: engleski, talijanski, francuski, grčki, turski, vlaški i druge jezike.
Zbirka pjesama „Nemir koji nije imao ime“ njezina je 14. knjiga, objavljena u nakladi Kulturno likovnog društva „Rešetari“ i sunakladi Hrvatske matice iseljenika, Zagreb. Urednik je Ivan De Villa, predsjednik KLD „Rešetari“. Naslovnicu knjige napravio je njen sin Dubravko Naumov, akademski slikar koji živi u Torontu.
Knjiga sadrži 80 pjesama i podijeljena je u 3 pjesnička ciklusa: Izlomljene slike, Tamo, gdje se otvara izlaz i Prolazi obličje ovoga svijeta. Recenzenti knjige su prof.dr.sc. Sanja Vulić i hrvatski književnik Ludwig Bauer, dok je pogovor napisao mr.sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, Zagreb. Knjigu je u Rešetarima predstavila prof.dr.sc. Sanja Vulić, s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.
(www.croatia.ch)