Mia Pećina trenutno radi na prvom regionalnom, sportskom tv reality showu Fight of Nation čiji nas početak očekuje u proljeće 2016., u suradnji sa američkim redateljem hrvatskog porijekla Marinom Skipićem čiji je show Ultimate Fighter na televiziji NBC trenutno jedan od vodećih reality projekata u Americi

Hrvatska filmska i televizijska producentica Mia Pećina uvrštena je među svjetsku elitu televizijske i filmske produkcije. Iznimni talent mlade Zagrepčanke prepoznala je američka televizijska kuća NBC koja je Miju izabrala u svoj produkcijski tim na 22. Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, a da je upravo ona pravi izbor pokazalo se kada je predanim radom, među 1300 suradnika, ponovno zaslužila nominaciju za prestižnu nagradu Emmy.
– Nakon 2012. i osvojena 3 Emmya za rad na dokumentarnom filmu CBS-a ‘Game of Honor’, uz Petera Radovicha, dobila sam nove ponude i od drugih TV kuća u Americi. Prvi posao nakon ovog snimanja bila je Olimpijada u Londonu, kada sam postala dio NBC tima i zahvalna sam što su me odmah uključili i u tim za Soči. Nevjerojatno je da je još jedna nominacija sada tu i već sam samim time ponosna i sretna. Što će biti 5. svibnja na ceremoniji u New Yorku i nije toliko važno, jer i ovo je predivan trenutak. Sada s još više nestrpljenja očekujem Olimpijadu u Riju – rekla je Mija.
Uz suradnju s američkim redateljem, direktorom sportskog programa CBS-a i dobitnikom više od 25 Emmyja, Peterom Radovichem, može se pohvaliti i produciranjem televizijskog serijala Barakude. Prvi projekt Petera Radovicha u Hrvatskoj pokazao se iznimno uspješnim, a mali tim uspio je na najbolji mogući način dočarati sportske avanture zlatne hrvatske vaterpolske reprezentacije.
Mia Pećina trenutno radi na prvom regionalnom, sportskom tv reality showu Fight of Nation čiji nas početak očekuje u proljeće 2016., u suradnji sa američkim redateljem hrvatskog porijekla Marinom Skipićem čiji je show Ultimate Fighter na televiziji NBC trenutno jedan od vodećih reality projekata u Americi.
(Večernji.hr)