„Srijemci Srijemu“ bit će zajedničke manifestacije srijemskih udruga kulture koja će biti održana 19. svibnja u srijemskomitrovačkom kazalištu. Nastupit će sve hrvatske udruge iz Srijema, a odlučeno je i da će se predstaviti i po jedna udruga iz korpusa šokačkih i bunjevačkih Hrvata u Vojvodini

 

„Srijemci Srijemu“ prijedlog je naziva zajedničke manifestacije srijemskih udruga kulture koja će biti održana 19. svibnja u srijemskomitrovačkom kazalištu. Na tom koncertu nastupit će sve hrvatske udruge iz Srijema, a odlučeno je i da će se publici predstaviti i po jedna udruga iz korpusa šokačkih i bunjevačkih Hrvata u Vojvodini. Time će se osigurati da Srijemci sudjeluju u programima hrvatskih udruga koje djeluju u Bačkoj. U kontekstu najave zajedničkog svibanjskog koncerta dogovoreno je i da se pravovremeno krene u medijsku kampanju glede ovog kulturnog događaja koji je od velikog značaja za Hrvate u Srijemu.
Sve navedeno odlučeno je na sastanku udruga održanom u subotu u prostorijama HKC-a »Srijem« u Srijemskoj Mitrovici. Sastanku su nazočili predstavnici šest od ukupno devet hrvatskih udruga s područja Srijema.
http://sokacki-portal.com