Gradska knjižnica Kaštela i Naklada »Bošković« iz Splita u dvorcu »Vitturi« u Kaštel Lukšiću predstavili su knjigu »Lovac na generala« Miroslava Međimorca

Gradska knjižnica Kaštela i Naklada »Bošković« iz Splita u dvorcu »Vitturi« u Kaštel Lukšiću predstavili su nedavno knjigu »Lovac na generala« Miroslava Međimorca. Uz autora, govorili su novinari Josip Jović i Joško Čelan te nakladnik Zoran Bošković. Tekst je čitala Miroslava Batina, a nastupila je klapa »Kćeri Marijine« iz Kaštel Sućurca.
Roman »Lovac na generala« započinje istinitim događajima upravo iz Medačkoga džepa, odnosno velebitskih položaja hrvatskih branitelja koji čuvaju putove i staze na mitskoj hrvatskoj planini, sprječavajući srpske snage u mogućem prodoru prema Jadranskom moru.
Junak romana je mladi Mihovil Špoljarić, Zagrepčanin, koji već dobro poznaje divljinu i nepredvidljivost Velebita, a okružen je prijateljima iz svoga kvarta. Neki od njih su ubijeni u noćnom prepadu niških specijalaca. Potom slijedi protunapad hrvatske vojske i zauzimanje Medačkoga džepa u rujnu 1993.
(GK)

Doznajte više