U Subotici je predstavljena je četvrta knjiga svećenika Subotičke biskupije, vlč. Lazara Novakovića “Recept”. Autor, od 2006. župnik u Đurđinu, jedan je od osnivača Zvonika i dugogodišnji član Uredničkoga vijeća

U vjeronaučnoj dvorani župe sv. Roka u Subotici, u četvrtak, 29. siječnja predstavljena je četvrta knjiga svećenika Subotičke biskupije, vlč. Lazara Novakovića koja nosi naslov “Recept”.
Knjigu „Recept” objavilo je Društvo „Ivan Antunović” u seriji „Duhovnost” kao osmu knjigu u ediciji “Meditacije”. Tiskana je u 700 primjeraka u štamariji “Printex” u Subotici. Knjiga ima 119 stranica a 53 meditacije razvrstane su četiri poglavlja s naslovima: Divan je to recept, Rastimo u krepostima, Blagoslova dar i Druga obala. (IKA)
Vlč. Lazar Novaković rođen je u Subotici 28. kolovoza 1958. godine. Nakon završenog malog sjemeništa “Paulinum” upisuje bogosloviju na Kaptolu u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 14. kolovoza 1983. Župni je vikar Sonti, potom upravitelj župe u Prigrevici, te u somborskoj župi Sv. Nikole Tavelića, vikariji Imena Marijina u Somboru i župi Sv. Martina u Gakovu. Župi je vikar u župi Sv. Terezije u Subotici, a od 1991. godine upravitelj župe Presv. Trojstva u Maloj Bosni. Župnik je u Somboru, u župama Sv. Križ i Sv. Nikola Tavelić, od 1998. do 2006., od kada je župnik u Đurđinu. Jedan je od osnivača Zvonika i dugogodišnji član Uredničkoga vijeća. U nakladi Katoličkog instituta za kulturu, povijest i duhovnost dosad su mu objavljene tri knjige: sabrane meditacije Pismo(a) Isusu (1. izd. 2001., 2. prošireno izd. 2003.) te zbirka meditacija Sjetim se Ane (2008.)