Nakon prvog predstavljanja u Berlinu u razgovoru za portal Carta autorica je progovorila o temama koje je obradila, kao i o mnogim aktualnim društveno-političkim temama koje brinu građane u Njemačkoj

Jagoda Marinić objavila je novu knjigu pod naslovom „Made in Germany“, a nakon prvog predstavljanja u Berlinu u razgovoru za portal Carta progovorila je o temama koje je obradila, kao i o mnogim aktualnim društveno-političkim temama koje brinu građane u Njemačkoj.

Jagoda Marinić, spomenimo i to, rođena je 1977. u njemačkom Waiblingenu kao dijete hrvatskih emigranata iz Dalmacije. Po studiju germanistike, anglistike i politologije zarana počinje pisati. Marinić (1977.) piše kratke priče, romane, drame i eseje. Objavila je još zbirke priča “Zapravo, bračna ponuda” (2001.) i “Ruske knjige” (2005.), te roman “Bezimena” (2007.), nominiran za nagradu Ingeborg Bachmann, koji je časopis Der Spiegel proglasio jednim od najvažnijih izdanih djela 2007. Drugi roman, “Restoran Dalmacija”, objavila je 2013., kao i zbirku “Uporabna uputa za Hrvatsku”. Živi u Heidelbergu, gdje radi kao novinarka te u Odjelu za integracije Ureda gradonačelnika.