Pariška Korčulanka u Račišćima je predstavila svoju drugu knjigu „Franka je izašla van, na kišu“

U hotelu Mediteran u Račišću na Korčuli, 19. srpnja, svečano je predstavljena druga knjiga spisateljice Antice Branke Bavčević, rođene Botica, iseljenice iz Pariza.
Na predstavljanju su, uz autoricu, govorili Ivo Silić, dogradonačelnik Korčule, Lovre Botica, ravnatelj škole u Račišću i profesorica Luči Farac, a Edita Drušković, savjetnica gradonačelnika za medije, pročitala je autoričinu pjesmu Stranac.
Prvijenac Antice Branke Bavčević Anitin račiški tanac doživio je u suradnji s HMI Split dvije velike turneje, jednu po Novom Zelandu i Australiji a drugu na Floridi.
Nakon prve autobiografske knjige, uslijedila je ova nova „Franka je izašla van, na kišu“, koju je posvetila temi žene u iseljeništvu. To iskustvo je i sama osjetila, a u priči o Franki naći će se brojne Hrvatice diljem svijeta. Žena je u posebno delikatnoj situaciji, jer je kao i kod kuće radnica, domaćica i majka. Druga knjiga se nadovezuje na prvu koja govori o mladoj Korčulanki, zapravo samoj Antici do njenog dolaska u Francusku.
Antica Branka Bavčević je svoju borbu izdržala i ispunja nas divljenjem. Majka je dvoje mladih ljudi, nježna baka četvero unučadi, odavno udovica, i u samo tri godine stvorila je dvije knjige. Kada malo bolje razmislimo, lako je izaći van, ali Franka ili Antica su zašle na kišu.

Tekst: Branka Bezić Filipović