Do kraja 2010. Danijel Hrgovčić, rođen 2000. U Brigu, penjao se više puta na pobjedničko postolje. Roditelji su mu iz Bosanske Posavine, a cilj mu je postati prvak Europe i nastupiti za Hrvatsku

Trener Karl Skrabl Danijela je upoznao koncem 2009. kada je zajedno s desetak druge djece došao na probni trening. Upijao je svaki potez i pokret starijih kolega, među kojima su bili i Marina Božić i Pavo Ćošković. Redovito i uporno treniranje isplatilo se već na prvom turniru, Eurocupu u Austriji, gdje je osvojio odlično 5. mjesto. Nakon par mjeseci oko Danijelova vrata zasjalo je i prvo zlato na turniru u Ibachu u disciplini Kata.
Do kraja 2010. Danijel Hrgovčić, rođen 2000. U Brigu, penjao se još pet puta na pobjedničko postolje. Dobre rezultate nastavio je nizati i u 2011. u kojoj je osvojio 4 prva, 4 druga i 2 treća mjesta, a uspješnu godinu upotpunio je pobjedom na švicarskom prvenstvu u Zürichu u kategoriji Kumite U12. Izuzetno uspješna je bila i 2012. u kojoj je uz novih 9 medalja postao i prvak Švicarske sa svojim timom, ovaj put u kategoriji U14.
Svakodnevni treninzi donijeli su mu odlične rezultate i ove godine. Na izuzetno jakom internacionalnom turniru u Baselu “Swiss Junioren Open” izvrsnim borbama “pomeo” je konkurenciju i ponovo stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U nastavku sezone još pet puta se penjao na pobjedničko postolje, a prije mjesec dana na kantonalnom prvenstvu postao je i prvak Wallisa “Wallisermeister”.
Danijel ide u osnovnu školu u Naters, a roditelji su mu iz Bosanske Posavine, tata Marko iz Dubrava kod Brčkog, a mama Nada iz Odžaka.  Ima i starijeg brata Gabrijela.
Danijelov cilj je postati prvak Europe, a želio bi, kao Hrvat, nastupiti za Hrvatsku.
Fotografije pogledajte na http://www.croatia.ch/index.php