Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi, Marica Matković, predala je vjerodajnice na ceremoniji u Rideau Hallu, rezidenciji generalnog guvernera u Ottawi. Svečanosti je prisustvovala generalna konzulica Andrea Javor, djelatnici Veleposlanstva, te istaknuti pripadnici hrvatske zajednice u Kanadi

Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi Marica Matković, 26. siječnja je predala vjerodajnice generalnom guverneru Kanade Davidu Johnstonu. Ceremonija se održala u rezidenciji generalnog guvernera u Ottawi, Rideau Hallu. Svečanosti predaje vjerodajnica prisustvovala je generalna konzulica Andrea Javor, djelatnici Veleposlanstva, te istaknuti pripadnici hrvatske zajednice u Kanadi.
U tête-à-tête razgovoru između veleposlanice i generalnog guvernera istaknuti su dobri i prijateljski odnosi između Hrvatske i Kanade, naglašena je uloga hrvatske zajednice u Kanadi te se razgovaralo o gospodarskoj, kulturnoj i znanstvenoj suradnji. Veleposlanica Matković je navela kako se ove godine obilježava 25. godišnjica samostalnosti Republike Hrvatske te je to prilika za daljnju potvrdu dobrih odnosa organiziranjem posjeta predsjednice Republike Hrvatske, što bi ujedno bio prvi posjet jednog hrvatskog predsjednika Kanadi.
(ca.mvep.hr)