U Institutu Rio Branco u Braziliji, predstavljena je nedavno tiskana dvojezična knjiga poezije Céu no Poço / Nebo u bunaru, u izdanju EditoraPUCRS iz Porto Alegrea, hrvatskog veleposlanika i pjesnika

Na poziv i u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Brazila, u Institutu Rio Branco u Braziliji, predstavljena je 14. studenoga nedavno tiskana dvojezična knjiga poezije Céu no Poço / Nebo u bunaru, u izdanju EditoraPUCRS iz Porto Alegrea, hrvatskog veleposlanika i autora Drage Štambuka.
O knjizi su govorili ambasador Gonçalo Mourão, ravnatelj Instituta Rio Branco (Brazilske diplomatske akademije) i ministar i pjesnik Felipe Fortuna. Usporedio je Štambuka i brazilskog veleposlanika-pisca João Guimarãesa Rosu u načinu tretmana jezične supstancije i kazao kako ova Štambukova knjiga nedvojbeno inspirirana Brazilom.
Veleposlanik Štambuk zahvalio se predstavljačima i brazilskom Ministarstvu vanjskih poslova, te opisao nastajanje svoje knjige netom po dolasku u Braziliju. Štambukove brazilske pjesme čitali su naizmjence, na hrvatskom i portugalskom Štambuk i Fortuna, izazivajući pljesak odobravanja i istinskog prihvaćanja.
Na predstavljanju je bilo preko 20 veleposlanika, oko 40 mlađih brazilskih diplomata, polaznika Instituta Rio Branco, a nazočili su joj i brojni senatori i zastupnici, pisci, umjetnici i poslovni ljudi, te prijatelji hrvatskoga veleposlanstva u Braziliji.
(DHK)