Dodjela nagrada održat će se nakon cjelodnevne konferencije – Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal! – na svečanoj večeri prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u srijedu 2017. godine

Mreža hrvatskih žena/ The Croatian Women’s Network iz Toronta drugu godinu zaredom otvara nominacije za nagrade Utjecajne hrvatske žene/ Croatian Women of Influence Award i Buduće liderice/ Top-20-Under-20 Future Leaders. Nagrade su utemeljene kako bi ukazale na angažiranost, inovativnost, vodstvo i utjecaj žena hrvatskoga podrijetla u akademskoj zajednici, humanitarnim organizacijama, oružanim snagama, poduzetništvu, umjetnosti i kulturi te sportu.

‘Umrežavanje, priznanje i podizanje svijesti o utjecajnim hrvatskim ženama diljem svijeta pozitivno je utjecalo na nagrađene žene i opću svijest društva o njihovim postignućima. Cilj nam je ukazati na važan doprinos hrvatskih žena u svim aspektima društva’, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica Nagrade Utjecajne hrvatske žene.

Nagrada Buduće liderice/’Top-20-Under-20 Future Leaders award odaje priznanje djevojkama u dobi od 16 do 20 godina. Nagrađenim djevojkama pruža se mogućnost suradnje s iskusnom mentoricom Mreže u razvoju njihovih budućih projekata. Obrazac za nominacije dostupan je do 10. listopada, 2016. godine na mrežnoj stranici www.CroatianWomensNetwork.org/Nominate.

Dodjela nagrada održat će se nakon cjelodnevne konferencije – Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal! – na svečanoj večeri prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u srijedu, 8. ožujka 2017. godine.

Dvadeset žena iz Hrvatske i hrvatskih zajednica iz Australije, Kanade, Njemačke, Južne Amerike, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenih Arapskih Emirata nagrađene su u ožujku 2016. godine.

Mreža hrvatskih žena je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena i Nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje i povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.
(www.croexpress.eu)